Soia – planta minune (video)

Întrucât au apărut articolele ca acesta http://ligiapop.com/2010/07/21/adevarul-despre-soia-modificata-genetic/ cum că soia ar fi toxică !

Dr.Mărginean explică foarte clar (doar cea modificată genetic nu este bună, dar asta se știe de mult și e valabil pentru orice organism modificat astfel, nu? )

Soia ca atare, dacă este lăsată la înmuiat și fiartă bine NU ESTE TOXICĂ CI ESTE CHIAR PRINTRE CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE !

Răspuns la acuzația că soia ar fi toxică ! (Autor: Dr.Călin Mărginean)

1. Se face o confuzie dramatica si poate chiar intentionata intre hormonul natural –estrogenul (adica cel pe care-l produce organismul in suprarenala, ovare si tesutul adipos + cel existent in pastile si anti-conceptionale) si hormonul din plante numit fito-estrogen. Surse majore de fito-estrogeni in ordinea cantitatii / 100 g produs : Spirulina (recordmenul in hormon fito-estrogen), SOIA , frunzele de papadie,
salata (lactuca sativa), frunzele de patrunjel, semintele de marar, grape-fruit-ul rosu, polenul granule.
2. Efectele hormonului natural (Estrogenul):
– cel mai important fixator de Calciu in oase alaturi de exercitiul fizic (deci sint 2 pe primul loc !)
– protejeaza vasele de singe de depunerile de colesterol, TG… si alti „infundatori”
– combate durerile menstruale si „bufeurile de caldura”
– ajuta la declansarea + normalizarea ciclului menstrual
– **ESTE FACTOR DE CRESTERE a sinilor si a bazinului (femeile si cei cu greutatea depasita au sinii proieminenti). Stimuleaza receptorii sinului si ai endometrului sa creasca, iar o supra-stimulare ani de zile => risc de cancer de sin, endometru, prostata
– **nu permite cartilajului tiroid sa se osifice (=> femeile au vocea mai subtire)
– **se opune dezvoltarii pilozitatii pe corp si pe fata
– **determina cresterea coagularii singelui cu risc embolic
– **determina retentie hidrosalina si aparitia de edeme ale membrelor inferioare
– protejeaza celulele nervoase de efectele devastatoare ale stresului + se opun apoptozei acestora
– creste eliminarea renala a acidului uric
– are efect inductor enzimatic hepatic cu rol in detoxifierea organismului + stimuleaza sinteza AO naturali (cei produsi de corp), dar mai ales : Glutationul, SOD si Catalaza
NOTĂ : Hormonul natural are TOATE efectele mentionate mai sus, in vreme ce fito-estrogenul NU le are pe cele marcate cu 2** !!
3. Soia ne-modificata genetic are hormon fito-estrogen util organismului, in vreme ce soia modificata genetic are hormon estrogen, factor de crestere si deci cancerigen !!! Fito-estrogenul din soia ne-modificata genetic PROTEJEAZA de cancerul de sin, ovar, uter si prostata („barind” receptorii estrogenici, dar fara a-i stimula !) si de-aceea eu am inclus soia ne-modificata genetic intre componentele OBLIGATORII ale curei mele naturale anti-cancer + este extrem de eficienta, in vreme ce atrag atentia foarte serios IMPOTRIVA soia modificata genetic care are hormon estrogen care stimuleaza receptorii sinului, ovarului si ai endometrului cu risc major de CANCER !!!
4. Romania este SINGURA tara UE care mai are soia modificata genetic, fiind teatrul unui experiment nefericit si nenorocit al USA. Noi avem cca. 85% soia modificata genetic in tara si 15% nemodificata. Apropo : stii frate drag cum se realizeaza modificarea genetica ? Se ia un virus trasor care are in el informatia genetica pe care vreau sa i-o imprim plantei pe care vreau s-o modific si „trag” cu el in nucleul plantei de modificat. O parte dintre virusi realizeaza ceea ce i-am pus sa faca, insa o alta parte adera de nucleul plantei si nu o modifica. DAR odata consumind acea planta, acel virus trasor se poate desprinde de nucleul plantei si sa ma… modifice pe mine genetic, trimitindu-mi celulele de care adera in… (ai ghicit ?) CANCER ! Descrie magistral fenomenul dr. Giusseppe Nacci in cartea pe care ti-am pus-o in atas (vezi mai intii pag. 529 unde e „Cuprinsul””). Cine scrie pe etichete „organism ne-modificat genetic” cu referire la soia o aduc din strainezia si trebuie sa dovedeasca cu acte asta cind sint verificati de OPC
5. Da, soia contine niste substante de natura proteica (care se numesc „Soia sapogenol A, B, C si D”) care au capacitatea de a distruge tiroida, globulele rosii ale singelui si celulele pancreatice mai ales la copii ! Perfect adevarat ! DAR daca nu-ti spun mai departe sunt cel mai mare mincinos si un ordinar !!! Aceste substante daca FIERBEM soia, chiar sa dea un simplu clocot se distrug imediat si soia poate fi consumata in siguranta ! Deci fara riscuri ! NU CUMVA sa ma intrebi de ce hunzii consuma soia nefiarta si nu au nici un fel de probleme, nici ei si nici copiii lor, ba chiar ajung centenari cam toti !!! Deci NU ma intreba asta, ca nu stiu !
6. Da, soia contine acid fitic si fitati, dar sa vezi ce de acid fitic are porumbul !!! Insa in iarna la Cluj la Congresul National de Obezitate si Diabet chiar prof.dr. Hincu a raspuns unei intrebari ridicate din sala referitoare la fitati si blocarea absorbtiei Calciului, afirmind domnia sa ca aceasta teorie s-a sustinut decenii intregi, insa studiile de ultima ora NU o confirma, iar teoria fitatilor cica ar fi depasita de realitate ! Sfat din partea domniei sale : consumati oricâți fitați
7. Contra-exemplu : daca soia prin fitati ar bloca absorbtia Calciului, cum de in China (cel mai mare consumator pe cap de locuitor de soia din lume) si-n Japonia (al II-lea consumator), frecventa osteoporozei este de 1 / 188 de femei ? Ca „baga” in ei fitati „la greu”. Eu si sotia consumam intre 10-15 kg soia / luna de 10 ani si avem oasele albe la Rx + am avut in ultimii ani niste cazaturi atroce cu bicicleta si nu ne-am rupt / fisurat nici un os !!!
8. Cel mai penibil articol impotriva soia l-am citit in urma cu 3 ani intr-un ziar „de 2 lei” (la figurat) de Arad. Se afirma acolo ca estrogenul din soia da impotenta si probleme mari cu fertilitatea ! Am ris 3 zile de..cel care a scris articolul ! Chinezii sint mai toti impotenti si infertili, de-aceea au „sarit” miliardul !?!?! Japonezii la fel, iar indienii aidoma (ei fiind pe locul III la consumul de soia pe cap de locuitor in lume).
9. Soia ne-modificata genetic NU epuizeaza nici o vitamina D, ba din contra, ii potenteaza efectele, in special pe os !
10. ORICE aliment de origine vegetala are acid glutamic, dar si ORICE aliment de origine animala are asa ceva deoarece acest AA neesential face parte dintre proteinele din care sint formate alimentele respective ! Insa daca mergem mai departe, constatam un lucru : acidul glutamic este dicarboxilic (ma rog, una dintre gruparile -COOH fiind cuplata cu un NH3), deci acidifiant al proteinei. => exista intr-o cantitate mai mare in proteina animala care este ACIDA spre deosebire de proteina vegetala care este BAZICA !
11. Nu stiu ce studii cita odata pe un post TV dr. Stroescu si afirma d-sa ca produsele de origine vegetariana concentreaza intre 7-93 de ori mai putine substante toxice decit produsele de origine animala ! q.e.d. !
12. In nici o tara europeana NU exista soia modificata genetic, ci doar in Romani(c)a 85%. Stiu asta de la un ing. de la Agrosem.
13. Nici o problema cu blocarea Ca, Zn… de catre acidul fitic ! Este o teorie de mult depasita ! Contra-exemplu : tot chinezii ! Zincul este esential pentru maturarea spermatozoizilor + pentru ne-cresterea prostatei + pentru potenta ! Chinezii NU sint infertili, frecventa cancerului de prostata, sin, endometru, ovar este minima, cit despre potenta ce sa mai vorbim !?!

Cu drag,
Dr. Mărginean Călin

Despre admin

meant to heal body & soul
Acest articol a fost publicat în Conferințe video, Călin Mărginean, Demontare de mituri, Dieta vegană - informatii, Produse recomandate și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s